Cart
  • Blog
  • Zakelijk
Search
Inhoudsopgave

Easly kijkt terug op een geslaagd VGBC 2024

Inhoudsopgave

Op 31 mei vond in Houten het Voedingsgeneeskunde Congres 2024 plaats. Een dag lang werden de aanwezigen bijgepraat over de laatste ontwikkelingen op het gebied van het microbioom. Bovendien was er volop gelegenheid om elkaar te ontmoeten op de beursvloer. Easly COO Sebastiaan Besson: “De bezoekers hadden zich duidelijk goed ingelezen in de materie.” 

Elk mens draagt een wereld van miljarden microben met zich mee. Het microbioom is belangrijker dan veel mensen denken. In het darm bioom leven bijvoorbeeld talloze bacteriën die een belangrijke bijdrage leveren aan essentiële lichaamsprocessen. Bovendien zorgen deze “goede bacteriën” ervoor dat potentieel schadelijke bacteriën niet de overhand krijgen. Een goede buikbalans is dus van groot belang voor onze gezondheid.

Gezondheidswinst

Het uitverkochte VBGC 2024 stond dit jaar in het teken van het thema “Het microbioom, een klinische blik”. Experts deelden hun inzichten en de laatste stand van het onderzoek op het gebied van het microbioom tijdens keynotes en workshops. Hoe kunnen we sleutelen aan het microbioom om gezondheidswinst te behalen? Bovendien werd er gekeken naar de zin en onzin op het gebied van voedingssupplementen.

Vrouw scant QR code

Easly stond samen met partner Nutramin, een toonaangevende aanbieder van voedingssupplementen, met een stand op VBGC 2024. Sebastaan Besson, COO van Easly, kwam met een goed gevoel terug van het congres. 

Quote sebastiaan: Er was veel aanloop bij de stand. Mensen waren geïnteresseerd en stelden interessante vragen. Bezoekers hadden zich duidelijk goed ingelezen in de materie.”

Modernste analysetechniek

“Er kwamen vooral veel vragen over de methode van sequencing die we gebruiken bij het analyseren van monsters,” zegt Besson. De meeste aanbieders maken bij hun zelftest gebruik van short read sequencing methodes. Ons laboratorium werkt met de modernste third generation longread sequencing technologie. Daarbij wordt meer genetisch materiaal geanalyseerd. Dit zorgt voor een betere classificatie van bacteriën. Dat is best uniek.” 

Sarah presenteert op VGBC
microben in skelet op easly stand

Op de stand kon ook een gratis Microbioom + Voedingadvies test gewonnen worden. De winnaars van deze trekking worden binnenkort bekendgemaakt.

Was het congres de moeite waard?

Quote: “Absoluut, het was goed en vruchtbaar om de concullega's te ontmoeten. Het was bovendien een goed geregelde beurs. De routings waren goed en de subsessies boeiend. Goed om te zien ook dat de beursmanager sterk betrokken was bij wat er op de beursvloer gebeurde.”

Degelijk en betrouwbaar

De samenwerking in een beursstand met Nutramin was wat Besson betreft een logische. De twee bedrijven vullen elkaar uitstekend aan. 

De samenwerking in een beursstand met Nutramin was wat Besson betreft een logische. De twee bedrijven vullen elkaar uitstekend aan. 

Gerelateerde artikelen

Easly subscription
Easly subscription

Gezond blijven?

Ontvang elke twee weken onze e-mailnieuwsbrief met tips en trucs voor een gezond leven.