Bestel nu anoniem en snel jouw persoonlijke SOA testpakket.

Wel zo veilig!

Heb je onveilig seksueel contact gehad en wil je thuis in jouw eigen omgeving testen of je een SOA hebt? Bestel dan nu onze soa zelftest.

Wat is een SOA?

Een SOA staat voor Seksueel Overdraagbare Aandoening. Het is een infectie met een bacterie, virus of parasiet die je kan oplopen na onveilige seks.

 

Heb jij onveilige seks gehad en wil je er zeker van zijn dat je geen SOA hebt opgelopen? Stel dan nu zelf jou SOA testpakket samen.

 

Volledig anoniem en veilig.

Makkelijk en snel!

1.

Bestel een testpakket
naar keuze

Je bestelt gemakkelijk en volledig anoniem een testpakket naar keuze.

2.

Je ontvangt het testpakket

Je ontvangt jouw persoonlijke testpakket in een blanco verpakking. Volg de instructies die meegestuurd zijn en voer de test uit.

3.

Verstuur de test

Volg de instructies voor de retourzending. Stuur de test dezelfde dag retour naar het laboratorium.

4.

Resultaat online

Je kunt 24-48 uur na ontvangst in het laboratorium het resultaat online ophalen met de code die is meegestuurd met het testpakket.

1. Bestel een testpakket naar keuze

Je bestelt gemakkelijk en volledig anoniem een testpakket naar keuze.

2. Je ontvangt de testpakket

Je ontvangt jouw persoonlijke testpakket in een blanco verpakking. Volg de instructies die meegestuurd zijn en voer de test uit.

3. Verstuur de test

Volg de instructies voor de retourzending. Stuur de test dezelfde dag retour naar het laboratorium.

4. Resultaat online

Je kunt 24-48 uur na ontvangst in het laboratorium het resultaat online ophalen met de code die is meegestuurd met het testpakket.

Op welke SOA’s kun je getest worden?

Jezelf op één of meerdere SOA’s testen? Bij ons stel je een persoonlijk testpakket samen. De keuze is helemaal aan jou!

Herpes

Syfilis

Stel direct je eigen testpakket samen

Betrouwbaarheid van een SOA zelftest

De betrouwbaarheid van een SOA zelftest is van meerdere factoren afhankelijk. Zie hieronder waarom Easly betrouwbare SOA zelftesten en een betrouwbare dienstverlening aanbiedt:

 • Easly begeleid je bij het samenstellen van jouw SOA zelftestpakket. Daarbij benadrukken wij dat het erg belangrijk is om alle mogelijke besmette lichaamslocaties te laten testen, zodat je geen infectie mist!
 • Easly heeft een overzichtelijk schema dat aangeeft wanneer je het beste kunt testen. Zo test je nooit te vroeg (in de incubatietijd of windowfase) en loop je minder kans op een vals-negatief resultaat.
 • Easly heeft een eigen laboratorium, waar gebruik wordt gemaakt van PCR testen. Met een PCR test kan DNA materiaal van een bepaalde verwekker van een SOA (een bacterie, virus of parasiet) worden aangetoond. Deze testmethode kent een hoge sensitiviteit en specificiteit.
 • Easly heeft een medisch moleculair microbioloog en arts in dienst die de resultaten controleren en valideren.
 • Easly biedt duidelijke en uitgebreide informatie bij een positieve uitslag. Indien gewenst is het ook mogelijk om een artsconsult te boeken voor medisch inhoudelijke vragen naar aanleiding van jouw SOA zelftest.

Medisch team

Alle testen die uitgevoerd zijn, worden gevalideerd door professionals.

 

drs. R. Timmerman | arts (BIG 19928245001)

dr. A. van der Zanden | medisch moleculair microbioloog

Innovatieve healthcare oplossingen​

Voor werknemers, bedrijven en organisaties

Veelgestelde vragen

SOA staat voor seksueel overdraagbare aandoening. Dat betekent dat de aandoening kan worden overgedragen tijdens onbeschermde seks. In alle gevallen betreft een SOA een infectie met een bacterie, parasiet of virus. De meeste SOA’s zijn goed te behandelen, mits tijdig gediagnosticeerd.

Via Easly kun je je op de volgende seksueel overdraagbare aandoeningen laten testen:

 

 • Chlamydia en de variant
 • Chlamydia LGV
 • Gonorroe
 • Trichomonas
 • Mycoplasma
 • Herpes (binnenkort beschikbaar)

 

Bij Easly kun je uit verschillende testpakketten kiezen en deze verder samenstellen naar wens. Kies je voor het budget testpakket, dan laat je je testen op één SOA naar keuze, bijvoorbeeld als je via een partnermelding bent gewaarschuwd voor een specifieke SOA. Kies je voor het basis testpakket, dan word je getest op Chlamydia en Gonorroe, de twee meest voorkomende SOA’s. Kies je voor het compleet testpakket, dan word je getest op Chlamydia, Gonorroe, Mycoplasma en Trichomonas. Binnenkort zal ook een premium testpakket beschikbaar komen, waarin je je additioneel ook op Herpes kunt laten testen. Voor meer informatie over de verschillende SOA’s verwijzen we je naar onze algemene website.

Een infectie met een SOA kan op lange termijn ernstige gevolgen hebben voor je gezondheid en vruchtbaarheid. Door je tijdig te laten testen, weet je of je eventueel geïnfecteerd bent geraakt met een SOA en kun je je direct en eenvoudig laten behandelen door jouw eigen huisarts. Op die manier voorkom je ook dat je anderen besmet.

Voor elke SOA geldt een specifieke incubatietijd, dit is de tijd tussen het moment van onbeschermde seks en het ontstaan van klachten. De tabel hieronder toont de verschillende incubatietijden per SOA. Het is erg belangrijk om het advies uit deze tabel op te volgen. Test je eerder, dan heb je kans dat jouw resultaat vals-negatief (onterecht negatief) uitvalt. Heb je op dit moment klachten die kunnen passen bij een SOA? Dan is het advies om direct te testen!

 

 

Incubatietijd:

Wanneer testen:

Chlamydia

14 dagen

Drie weken na risicocontact en direct bij klachten

Gonorroe

14 dagen 

Drie weken na risicocontact en direct bij klachten 

Trichomonas

21 dagen

Vier weken na risicocontact en direct bij klachten

Mycoplasma

28 dagen

Indien er sprake is van aanhoudende klachten, zonder aanwijzingen voor Chlamydia of Gonorroe. 

Herpes Genitalis

4 dagen

Direct bij aanwezigheid van blaasjes

Bron: NHG standaard SOA (huisartsenrichtlijn)

 

Het testpakket bevat duidelijke instructies voor de te testen lichaamslocaties. Heb je bij het samenstellen van jouw pakket bijvoorbeeld gekozen voor een vaginale en anale afname, dan bevat jouw pakket instructie kaarten per afname, dus in dit geval zowel voor een vaginale als anale afname. Ook kan je binnenkort de instructievideo’s op onze website raadplegen.
Bij Easly kan je zelf jouw testpakket samenstellen. Ben je (biologisch gezien) man, dan stuur je standaard urine in. Ben je (biologisch gezien) vrouw, dan stuur je standaard een vaginale afname in. We raden je aan om jezelf zo volledig mogelijk te testen. Uiteraard is dit deels afhankelijk van jouw seksuele voorkeuren. Door jezelf zo volledig mogelijk te testen, mis je geen infectie en kun je in geval van een positieve uitslag correct worden behandeld door jouw eigen huisarts.
Je kunt zonder problemen een SOA test uitvoeren als je ongesteld bent. Dit heeft geen invloed op de uitslag.
Nee, je hoeft geen speciale hygiëne maatregelen te treffen voordat je een test afneemt. Wel raden we je aan om voorafgaand aan de test, je handen te wassen en schoon te werken.
Ben je via Easly positief getest op een SOA, dan is het belangrijk dat je zo snel mogelijk behandeld wordt. Je ontvangt van ons uitgebreide informatie over wat een positieve uitslag betekent en welke stappen je nu dient te ondernemen. Ook bieden we je de mogelijkheid aan om contact op te nemen met één van onze artsen. Echter, de behandeling kan het best volgen via jouw eigen huisarts! Daarom ontvang je van onze arts en medisch moleculair microbioloog een medische verklaring waarmee je naar jouw eigen huisarts kan.
De meeste SOA’s kunnen gevolgen hebben voor het ongeboren kind. We raden je daarom ten zeerste aan om zo snel mogelijk contact op te nemen met jouw eigen huisarts voor advies en een passende behandeling.
Een SOA kan in veel gevallen met een antibioticum worden behandeld. In geval van een positieve uitslag verwijzen we je naar jouw eigen huisarts.

Je kan naar aanleiding van jouw positieve uitslag contact opnemen met één van onze artsen. Bel daarvoor naar het algemene nummer op de website. Vermeld waarvoor je belt, dan zal je worden doorverbonden met één van de artsen.

Hertesten is enkel nodig in specifieke gevallen. Indien jouw klachten zijn ontstaan binnen de incubatietijd, dan is het verstandig om je nogmaals te laten testen nadat de incubatietijd is verstreken. Voor zowel chlamydia als gonorroe geldt dan een periode van 3 weken en voor trichomonas een periode van 4 weken. Let op! Voor een zo betrouwbaar mogelijk resultaat is het noodzakelijk dat je van alle mogelijk besmette lichaamslocaties een afname verricht en dit materiaal naar ons laboratorium opstuurt. Zoals gezegd is het tevens belangrijk rekening te houden met de incubatietijd van een SOA. Bij frequent onbeschermde seks met wisselende contacten is het verstandig om je regelmatig preventief te laten testen op een SOA.
Easly analyseert de ingestuurde afnames met een PCR test op de aanwezigheid van een SOA. Een PCR test kan aantonen of er DNA dan wel RNA van een bepaalde verwekker (bacterie, virus of parasiet) aanwezig is. De PCR testen hebben een hoge sensitiviteit en specificiteit en zijn daardoor zeer betrouwbaar. Let op! De uitslag is altijd afhankelijk van correcte en volledige zelfafname én het moment van testen. Volg daarom de instructies nauwkeurig op. De uitslag wordt gecontroleerd en gevalideerd door de medisch moleculair microbioloog en arts.
Easly heeft een eigen laboratorium, genaamd Mozand lab. Dit laboratorium is gevestigd in Eindhoven. Onder leiding van medisch moleculair microbioloog dr. Van der Zanden worden de SOA testen met de hoogst mogelijkenauwkeurigheid geanalyseerd.
Via Easly kan jij je anoniem en op een moment dat het jou uitkomt testen. De SOA testen van Easly zijn zelftesten die je eenvoudige met onze instructies kunt uitvoeren. Dat scheelt tijd en een consult bij jouw eigen huisarts. Bovendien heb je het resultaat van jouw SOA zelftest vaak sneller in handen dan wanneer jij je via de GGD of huisarts laat testen.